Hoe elektriciteit wordt opgewekt

Er wordt een nieuw ontwerp voor draagbare power harvester ontwikkeld om elektriciteit op te wekken uit menselijke spierbewegingen. Een klein flexibel piëzo-elektrisch nikkel-ferromagnetisch vrijdragend anker wordt op een flexibel aluminium- of magnesiumsubstraat gehecht en voorzien van een dunne flexibele polymere oppervlakte-elektrode.

Het anker bestaat uit een magnetische motor met verschillende dunne geleiders, die rond de buitenrand van het anker zijn geplaatst en op een flexibele kunststof plaat zijn bevestigd. De flexibele kunststof wordt in verschillende lengtes gesneden, meestal tussen de zes en acht millimeter, afhankelijk van de toepassingsvereisten. Een reeks koperen geleiders kan op het aluminium of magnesium substraat worden aangesloten, waardoor een enkele dikke koperen geleider wordt gevormd.

De elektrostatische kracht die op de koperen geleiders wordt uitgeoefend, wordt vervolgens in de plastic huls geleid, waar deze in wisselwerking staat met de driedimensionale beweging van de bewegende elektromotor. Door de kracht worden de elektrostatische ladingen van de koperelektrode afgestoten. Deze ladingen stoten elkaar vervolgens af en creëren een elektrische stroom.

Dit concept is ontwikkeld als prototype van een elektromotor, maar het apparaat kent ook vele andere mogelijke toepassingen, waaronder het opwekken van elektriciteit voor industriële, huishoudelijke en medische doeleinden. Hetzelfde concept kan ook worden gebruikt om elektriciteit op te wekken met water en de mechanische werking van wind, om elektriciteit op te wekken om draagbare elektronische apparaten zoals opladers voor mobiele telefoons van stroom te voorzien. Het apparaat kan ook worden gebruikt om elektriciteit op te wekken op afgelegen locaties, zoals op schepen, om elektriciteit op te wekken die nodig is voor medische en reddingsoperaties op afstand.

De elektrostatische stroomgenerator heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele elektrische generatoren. Een voordeel is dat de elektroden op afstand van de elektrische componenten worden bevestigd. Dit voorkomt mogelijke elektrostatische interferentie, die het opgewekte elektrische vermogen zou kunnen verminderen en de efficiëntie zou kunnen beïnvloeden.

Het vermindert ook de behoefte aan een permanente elektrische verbinding tussen de componenten, en vermindert ook de noodzaak om een ​​van de elektrische componenten aan te passen om elektriciteit op te wekken. Het enige dat nodig is, is zorgen voor een statische voeding, die kan worden geleverd door een bestaand elektriciteitsnet, en de flexibele plastic elektroden op het flexibele aluminium en magnesiumsubstraat installeren.

Ook interessant

Elektro componenten

Elektrische Componenten -Hoe Vind je de BesteAls u denkt aan het kopen van een aantal elektrische componenten, zul je merken dat je moet een beetje on ...

Lees verder

Raspberry PI

U zult ook moeten kopen, een zaak voor de Raspberry Pi. Deze case heeft verschillende compartimenten en slots. Je moet om het te houden georganiseerd. ...

Lees verder

Alarm systemen

Een van de belangrijkste dingen die je moet overwegen voordat het kopen van een alarmsysteem is de hoeveelheid geld die je zal moeten besteden. Je mo ...

Lees verder