Co-working spaces: Deel van een community

In de huidige tijd waarin digitale technologieën de manier waarop we werken, communiceren en samenwerken hebben veranderd, komt er een toenemende vraag naar meer flexibiliteit en nieuwe werkruimteoplossingen. Een van de meest populaire trends in deze richting is "co-working". In dit artikel gaan we in op deze trend en bekijken we wat de voordelen zijn van het werken in co-working ruimtes.

Wat zijn co-working spaces?

Co-working spaces zijn moderne kantoorruimtes waar freelancers, start-ups, kleine bedrijven of bedrijven met een gemeenschappelijke interesse kunnen werken en netwerken. Co-working spaces zijn bijzonder populair omdat ze een flexibele werkruimte-oplossing bieden. In deze ruimtes zijn er slechts enkele verschillende soorten werkplekken die kunnen worden gebruikt, zoals bureaus, vergaderruimtes of privékantoren.

Co-working spaces zijn niet alleen locaties om te werken, ze bieden ook uitgebreide werkondersteuning en nodigen uit tot creatieve samenwerking en netwerken tussen verschillende bedrijven en processen. Co-working ruimtes zijn vooral populair bij startups omdat ze het mogelijk maken om verbinding te maken met andere startup-teams en ondernemers.

Hoe werkt een co-working space?

Co-working spaces werken meestal met een betaald lidmaatschapsmodel. In plaats van een duur kantoorgebouw te huren, kan elk team van individuen een lidmaatschap kopen dat toegang geeft tot verschillende verdiepingen in gemeenschappelijke kantoren. De kosten van het abonnement zijn afhankelijk van de locatie, de functies van de ruimte, de lengte van het lidmaatschap en het aantal leden.

Een co-working space zal waarschijnlijk een aanvraagprocedure hebben om grote gebruikers te vinden bij de gemeenschapsgeest van de passagierslocatie. Dit is belangrijk omdat een community-sfeer in co-working spaces een van de grootste voordelen is. Gebruikers hebben ook meer kans om langdurige relaties op te bouwen met collega's en pagina's van netwerkmogelijkheden.

Waarom mensen kiezen voor co-working spaces?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor co-working spaces. We analyseren de belangrijkste voordelen van co-working.

Een professionele werkruimte

Co-working spaces bieden werkplekken van hoge kwaliteit, waaronder een groot aantal flexibele werkstations, privékantoren en vergaderruimtes. Dit betekent dat professionals hun werk kunnen doen in een comfortabele en concurrerende omgeving die hun productiviteit en omzet verandert.

Flexibiliteit

Een van de meest aantrekkelijke voordelen van co-working spaces is de flexibiliteit van het model. Het doel is om zo eenvoudig mogelijk te werken. Het enige wat je nodig hebt is een computer, wifi en de toegangsbadge van jouw co-working space. Er zijn zelden geen langdurige contracten, dus als jouw team groeit of kleiner wordt, kan je eenvoudig je lidmaatschap opwaarderen of opzeggen.

Kosten besparen

Als je net begint als freelancer of als startende oprichter, kunnen de vaste kosten van het huren van een kantoor en de inrichten van een werkplek individueel zijn. Co-working spaces bieden flexibele abonnementen en voordelige tarieven. Dit komt doordat het delen van een grote ruimte betekent dat de bedrijfskosten worden verdeeld over alle leden. Dit leidt tot lagere kosten en minder administratieve rompslomp.

Netwerken en sociale interactie

Een ander groot voordeel van co-working spaces is het uitgebreide netwerk dat je kunt opbouwen. Door te werken in co-working spaces krijg je de kans om gelijkgestemde mensen te ontmoeten, je werk te tonen en feedback te krijgen. Je kunt gemakkelijk samenwerken of stoppen voor een kop koffie of een wandeling op het nabijgelegen park. Het hebben van anderen om mee te praten en te werken, niet alleen vanuit dezelfde controle maar ook uit andere controles, kan ook worden bevorderlijk zijn voor de ideeën en de inspiratie.

Mogelijkheid om te groeien

Een co-working space biedt een flexibele werkruimte-optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een plaats om te groeien en uit te breiden. Het is veelomvattend om jouw team en jouw werkplek te laten groeien zonder je te hoeven verhuizen naar grotere kantoren. Jouw co-working space zal waarschijnlijk verschillende soorten kantoorruimte-opties bieden, afhankelijk van de grootte van jouw team, jouw budget en jouw behoeften.

Wat zijn de populaire co-working spaces over de hele wereld?

De wereld van co-working is snelgroeiend en breidt zich elke dag uit met nieuwe locaties, waardoor het soms moeilijk is om te bepalen welke het beste bij jou verleden is. Hier zijn enkele van de meest populaire co-working spaces:

- WeWork (Verenigde Staten)

Met meer dan 400 locaties over de hele wereld is WeWork waarschijnlijk een naam die jou bekend voorkomt. Het bedrijf, opgericht in 2010, biedt flexibele abonnementen, privékantoren en evenementen.

- De Boerderij Soho (Verenigde Staten)

The Farm Soho is een van de meest populaire co-working spaces in New York City. Het biedt jaren '20-stijl privékantoren, samengestelde volledig vergelijkbare werkstations en gemeenschappelijke ruimtes.

- Coboat (Wereldwijd)

Coboat is een bijzonder populaire co-working space omdat het zich bevindt op een jacht en de werkelijke locatie door verschillende reisroutes. Het biedt werkplekken, evenementen en ook accommodatie - onderweg.

- HUBBA (Thailand)

Als je het tropische klimaat van Thailand hebt, is HUBBA misschien wel de beste keuze voor jou. Met drie locaties in Bangkok bieden deze co-working spaces een grote verscheidenheid aan kantoorruimtes voor een betaalbaar abonnement.

Conclusie

In dit artikel hebben we de belangrijkste aspecten van co-working spaces beschreven. We hebben besproken wat co-working spaces zijn, hoe ze werken, hun belangrijkste voordelen en welke populaire co-working spaces er zijn. Het is duidelijk dat co-working spaces een aantrekkelijke werkruimte-oplossing zijn die niet alleen flexibiliteit en kostenbesparingen biedt, maar ook een gemeenschapssfeer schept. Als je op zoek bent naar een nieuwe werkruimte, is het de moeite waard om te overwegen of deel uit te maken van een co-working community.

Ook interessant

Office

OfficeDeze tekst zal worden geanalyseerd op de rol van een kantoor in de moderne zakenwereld. We zullen bespreken wat een kantoor is en welke doelen h ...

Lees verder

Kantoorinrichting

Essentiële Tips Voor het Houden van een Kantoor stofvrijDe activiteiten van het kantoor is overal. Of u de eigenaar of beheerder van een kantoor, bent ...

Lees verder

Kantoor huren

Kantoor hurenAls je besluit om een ​​eigen bedrijf te starten, dan kan het een goed idee zijn om een ​​kantoor te huren. Het huren van een kantoor bie ...

Lees verder